Shell Eco-marathon is een van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De Europese editie van dit jaarlijkse evenement vindt van 2 t/m 5 juli 2019 plaats in Londen. Shell Eco-marathon biedt scholen en universiteiten een unieke praktijkopdracht die aansluit bij de energietransitie en bijdraagt aan de toekomst van mobiliteit, een van de meest actuele vraagstukken. Scholieren en studenten die meedoen krijgen de kans om theorie in praktijk te brengen door extreem zuinige voertuigen te ontwerpen, bouwen en besturen.

Jaarlijks wordt voorafgaand aan Shell Eco-marathon Europa op verschillende plekken een Challenger Event georganiseerd. Dit jaar wordt voor het eerst een Challenger Event georganiseerd in Nederland, wel heeft eerder de Europese editie van Shell Eco-marathon plaatsgevonden in Rotterdam. Tijdens het Challenger Event laten de teams hun energiezuinige voertuigen keuren door de technische inspectie om deze daarna op het parcours te testen. Studententeams uit heel Europa komen hier naartoe om zich te kwalificeren voor de volgende editie van Shell Eco-marathon Europa.

Het evenement vindt van 23 t/m 25 mei 2019 plaats op het Circuit Park Berghem in Noord-Brabant. Naar verwachting zullen 30 studententeams deelnemen, waaronder 10 Nederlandse teams.

Zaterdag 25 mei is de laatste dag waarop de aanwezige studententeams zich kunnen kwalificeren.

Mini Generation Discover festival

Naast de competitie voor de studenten wordt er ook een gratis minifestival georganiseerd, als onderdeel van het Generation Discover programma. Hier kunnen jongeren (8 t/m 14 jaar) door middel van allerlei proefjes en interactieve activiteiten ervaren welke rol wetenschap en technologie spelen in onze toekomst, en hoe leuk het is om hier zelf iets mee te doen.