Inspiratiemiddag op het Generation Discover Festival

Het Generation Discover Festival is een evenement dat kinderen inspireert voor wetenschap- en techniekonderwijs. Generation Discover organiseert ook een gratis inspiratiemiddag voor leerkrachten. We nodigen jou en je collega’s van harte uit om deel te nemen aan deze inspiratiemiddag. In een aantal korte workshops krijg je praktische oefeningen aangereikt die je makkelijk in de klas kan uitvoeren.

Klik hier voor meer informatie


Op 17 oktober 2018 van 15.00 tot 18.00 zijn alle leraren welkom op het festival.

Interesse? Mail dan naar generation-discover@shell.com

Maakkunde: iedereen is een maker!

Van een koelkast tot een kleerhanger en van een brug tot een broodrooster: bijna alles om ons heen wordt bedacht en gemaakt. Dat vraagt om creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Vaardigheden die we bij kinderen vangroep 1 t/m 8 al vroeg kunnen stimuleren. Maar hoe helpen we ze hun talenten en 21e eeuwse vaardigheden te ontwikkelen?

Nieuwe lesmethode

NEMO introduceert de lesmethode Maakkunde: hands-on, gericht op wetenschap en technologie, met trainingen voor schoolteams op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren. En geloof het of niet, maar kinderen kunnen zelf een simpele stofzuiger maken. Zo wordt technologie verrassend leuk!

Wil je meer weten over Maakkunde?

www.maakkunde.nl